skip to Main Content

Op en rond Schouwen-Duiveland

zierikzee

Om u alvast een eindje op weg te helpen, laten we u op de website zien wat Burgh-Haamstede te bieden heeft. Onze uitgebreide, speciale ‘Zeeland-flyer’ ligt voor u (gratis) klaar bij de receptie.

Burgh-Haamstede -Met uw fiets bereikt u Burgh-Haamstede in ca. 7 minuten. Het dorp is opgedeeld in ‘Haamstede’ en ‘Burgh’. Haamstede heeft een gezellige dorpskern met leuke terrasjes, cafés en winkels.

’t Lapje recreatiecentrum iets voor de kleintjes en iets voor de volwassenen… (1km)
Klimmen, touwbrug, schommelbaan, spookhuis, indoorspeelplaats ‘Ût Knienol’ (Het Konijnenhol), ballenbak…
Alles voor de kinderen…! J.J. Maireweg 11, Burgh-Haamstede,Tel. 0111-652766
Tennissen kunt u hier op 2 open hardcourt banen en ook een midgetgolfbaan is aanwezig. recreatieparklapje.nl

‘Huis van Burgh’
Tennis (drie indoorbanen en vier outdoorbanen) biljart, bowling, midgetgolf, Daleboutsweg 9, Burgh-Haamstede. Tel. 0111 – 65 23 51 huisvanburgh.nl

Boswachterij Westerschouwen (4 km)
Westerschouwen is letterlijk het einde van Schouwen-Duiveland. Er zijn hier nogal wat duinovergangen en ook begint hier het 17 km lange strand van Schouwen.
Het 300 ha grote bos, ook deels direct aan de zee grenzend, heeft fantastische wandel- en fietsmogelijkheden. U kunt een wandeling of fietstocht met een bezoek op het strand gaan combineren: Duinovergang Domeinen 1 t/m 4 zijn aangesloten aan de Boswachterij!

Mountainbikers hebben een eigen unieke MTB route ! De MTB route Westerschouwen staat hoog aangeschreven bij gebruikers en staat op no. 6 van best gewaardeerde routes in Nederland. Een mooie route met leuke klimmetjes en bochten in een uitgestrekt, fraai natuurgebied. De route is nog goed te verlengen over attractieve fietspaden, zoals het fietspad langs de duinen naar Renesse. Mountainbike huren? www.dezeeuwsegasten.nl tel. 0111-450045.

Ruiters opgelet! Wilt u lekker uitwaaien te paard vanuit Burgh-Haamstede?

Elke dag organiseert ‘Pony Adventures Haamstede’ heerlijke buitenritten door de het bos, de duinen en natuurlijk over het strand! Tel. +31(0) 642735394

Voor zowel beginners als ook gevorderde ruiters.

Verder zijn er:

  • Pony activiteiten voor de kinderen
  • Huifkartochten (evt. privé tochten) en zo verder!

ponyadventureshaamstede.nl

Museum ‘de Burghse Schoole’
In een voormalig schoolgebouw uit de 19e eeuw is een klaslokaal volledig ingericht. Het museum herbergt verschillende exposities. Kerkstraat 3 in Burgh.
www.burghseschoole.nl

Deze uitgave werd met de meeste zorg samengesteld. Er kan echter door Camping Groenewoud geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de gevolgen van eventueel in deze uitgave voorkomende onjuistheden of onvolkomenheden.

Veel plezier en geniet!

Back To Top