Graag  willen wij u ‘meenemen’ op een culinaire reis door Zeeland! Laat u door onze zilte- en zoete zaligheden ‘verleiden’! Om thuis alvast in vakantiestemming te komen vind u hier overheerlijke recepten, die we regelmatig vernieuwen.


Bron: www.zeeuwseknop.nl

Overheerlijke, Zeeuwse visterrine

Ingrediënten voor 6 personen:

300 gr. zalmfilet

300 gr. kabeljauwfilet

1 fijn gesneden ui

200 gr. verse roomkaas

3 eieren

peper, zout, olijfolie

 

Saus:

1,5 dl melk

citroensap

zout, olijfolie, geraspte schil van een sinaasappel

 

Bereiding:

Oven voorwarmen op 250 gr. C.

Leg de vis op een bakplaat (met olie ingevette en bestrooid met wat zout) 4 min bakken. Ui zachtjes pocheren ( in bijna kokend water dompelen tot hij zacht is) en af laten koelen. Vis in kleine stukjes uit elkaar trekken. Roomkaas door de ui kloppen. In een schaal 2 hele eieren en 1 eierdooier los kloppen. Het eiwit stijf kloppen en door de rest van het eimengsel spatelen. Het ui mengsel toevoegen en voorzichtig de visstukjes erdoor scheppen. Het mengsel in een ingevette bakvorm gieten en 30 minuten op 180 gr. C laten garen. 5 minuten laten afkoelen en 'lossen' op een bord.

Saus: Doe de melk met wat zout in een hoge kom. Mixen met een staafmixer en voeg langzaam de olijfolie toe tot er een stevige massa ontstaat. Daarna citroensap en de rasp van de sinaasappel toevoegen.

Eet smakelijk !